In deze laatste nieuwsbrief van het jaar

  • Theater licht aanleggen in de tuin
  • Tuinverlichting sensor kopen en installeren hoe doe je dat! 

Theater drama in je tuinTuinverlichting geeft je een gevoel van spanning, dat idee komt uiteindelijk uit het theater.

Zo was ik laatst toneelmeester bij een voorstelling van de Koninklijke Harmonie Deurne. In samenwerking met verschillende kunstzinnige gezelschappen. Daarbij werd veelvuldig gebruik gemaakt van lichtbronnen.Het versterkte de scene en de uitdrukkingen van de acteurs.


Decor stukken kregen een kille of warme uiterlijk waardoor de beleving werd versterkt. De omgeving kreeg pas effect in een vorm van een goede lichtsterkte en kleurgebruik. Gebundeld licht in een vorm van een spot werd gefocused op een onderwerp zoals een persoon of handeling.Wat weer ten goede kwam aan het sublieme geluid van de Koninkijlke Harmonie.

Gordijnen open


Zo ook is het mogelijk om je tuin in een theaterstuk om te zetten. Planten en koude voorwerpen krijgen een dubbele functie. De functie van emotie oproepen. Vooral nu het eerder donker wordt heb je de neiging om de gordijnen eerder dicht te trekken.Laat deze eens open totdat je gaat slapen en beleef je tuin eens op andere manier. Kitsch! valt mee het is maar hoe je deze installeert. BELEEF EN ERVAAR HET ZELF 

kasteel tuinen arcen 3kasteel tuinen arcen 6kasteel tuinen arcen 4
TIP

• Plaats licht zodanig dat je er zelf geen hinder aan hebt
• Speel met kleuren op een plant of gevel, groen licht beneden rood licht boven.
• Plaats eens kleurenverlichting lichtspot onder een tafel op je terras
• Laat esthetische bouwwerken accentueren door heldere witte grondspots

 

Tuinverlichting met sensor kopen en installeren hoe doe je dat.


Tuinverlichting met een bewegingssensor zorgt niet alleen voor automatische verlichting maar helpt ook ongenodigde gasten af te afschrikken. Kan jij wat extra zichtbaarheid gebruiken buiten?

Quick Connect Schemerschakelaar 299x299De basis van verlichting met bewegingssensoren

Tuinverlichting met een bewegingssensor bestaan uit twee basis onderdelen namelijk een lamp en een sensor. De lamp werkt als een typische tuinlamp en de sensor detecteert infraroodgolven, ook wel “hittegolven” genoemd. Wanneer een object met een warmtestraling hoger dan de omringende temperatuur het pad van de sensor doorkruist, wordt de lichtbron geactiveerd. Dit object kan een persoon, een dier of zelfs een auto zijn.

Sommige tuinverlichting al dan niet op hetzelfde armatuur zijn aanpasbaar. Vaak kun je een maximumafstand instellen waarop de sensor warmtestralingen kan detecteren en hoe lang de lamp blijft branden. In de praktijk word deze geplaatst aan een gevel op een minimale hoogte van 3.00 meter

Soorten verlichting en het plaatsing ervan.

Voordat je tot aankopen over gaat, bedenk dan goed waar je het licht wilt plaatsen en wat voor verlichting je nodig hebt. Wil je dat het pad naar je voordeur verlicht wordt, je garage of je achtertuin?

Decoratieve verlichting kan volstaan als je enkel je oprit wilt verlichten maar om een hele tuin te verlichten is een schijnwerper beter. De richting van het licht is ook belangrijk. Staat de verlichting tegenover het huis van een buurman? Dan het wellicht handig zijn om dan te kiezen voor een lagere wattage.

Kijk eens of de bestaande verlichting niet kan vervangen door verlichting met een bewegingssensor.

• Tip: plaats de verlichting twee tot drie meter van de grond zodat elke beweging binnen het veld van de sensor valt.

Quick Connect Schemer en Tijdschakelaar 299x299

Als je de bestaande lamp niet kunt aansluiten rest je 2 keuzes

Je kunt nieuwe muurverlichting kopen waarbij de licht of tijddetector op de lamp is gemonteerd.
• Voor de andere optie moet je natuurlijk een nieuwe systeem op zoek gecombineerd met verlichting in de tuin zoals een lichtstaander, lichtspot of een wandlamp op 12 of 24 Volt. Op beide systemen zit een los van de armatuur een licht-donker sensor of een bewegingsmelder. Beide werken echter niet samen. De lichtsensor geeft via een module aan wanneer het licht aangaat. Terwijl een bewegingsmelder aangeeft wanneer er een object in de infra rood straal komt. Dit is eenvoudig zelf uit te voeren. Je hebt daarvoor geen specifieke kennis voor nodig. 

Laatste ontwikkelingen

DSC08095

DSC08071
In de maand oktober en november is er binnen het bedrijf veel gebeurd.Zo is er een bezoek gebracht aan de Kasteeltuinen van Arcen nabij Venlo.Een koude avond vol met spanning en verwondering van de planten en objecten van het groot landschapspark en zijn kasteel met gracht.De wandeling voert je voorbij het kasteel wat prachtig en verlicht wordt, zijn lanen vol met eeuwenoude eiken en stenen bruggen over een van de buitenste gracht. Al dan niet verlicht met rode led verlichting en een mistig rookgordijn. Lasers licht gecombineerd met muziek. Hoe de herfstkleuren van de Japanse Esdoorn versterkt worden, waardoor je gevoel kreeg om in een schilderij beland te zijn. Kijk naar eens naar de beelden van
Enchanted Gardens

  • En wederom  zijn er verschillende tuinen voorzien zijn van een 24 volt en 12 volt verlichting systeem.Waarin het mogelijk is om als het donker wordt voor een paar uur de vijver te zien.

sus spot light2c 

  • Er verschillende testen lopen om het effect van licht in tuinmeubilair te bekijken.

  • Er een nieuwe webshop ontstaan is op het gebied van 24 Volt tuinverlichting van WA verlichting en tenslotte alle producten in de webshop worden sind heden gratis verzonden. Voorbeereidigen worden getroffen om dit assortiment nog uit te breiden in de loop van janauari 2017. Op deze webshop  ontvang je een kortingbon van 10,00€ op de aankoop van een product uit het assortiment.

  • Garden Lights 12 volt is met een professionele variant tuinverlichting gekomen. LIGHTPRO Speciaal voor de hovenier of de echte tuinliefhebber.Dit assortiment bestaat uit exclusieve verlichting en wordt met een speciale 12 volt connector op een 12 Volt kabel gemonteerd.Garantie 5 jaar. Kijk gerust in deze folder.Het gehele systeem wordt alleen geleverd via Light2C en is op bestelling te krijgen, en niet via de webshop.

 

Demonstratie opstelling 

Ik heb uit de beste led buitenverlichting leveranciers uit Nederland een set demonstratie koffers samengesteld. Mocht je belangstelling gekregen hebben wat buitenverlichting voor je kan betekenen. Misschien wil je meer veiligheid, sfeer of wil je je bedrijfspand of objecten in je tuin in de schijnwerpers te zetten.Of zit je met een vraag over tuinen.demokoffer Wa verlichting

In deze koffers zitten muurlampen, onderwaterlampen, tuinspots, led balken, grondspots en staande lampen in het 12V en 24V assortiment. Met deze buitenlampen kan ik je een indruk geven wat de mogelijkheden zijn. De buitenverlichting set laat ik enkele dagen staan zodat je een indruk krijgt wat licht met je doet. Na enkele dagen neem ik contact met je met de vraag hoe het bevallen is. De rest vertel ik je als ik een afspraak met je mag maken.

En sinds dit jaar ook verhuur van tuinverlichting, denk aan feestjes, BBQ avonden, of een opening van een pand.

Maak er iets mooi's van.

Tot de volgende keer!
Libor van Bree

NIEUWSBRIEF 2016

http://www.light2c.nl/blog/64-mysterieuze-tuinen-in-het-licht

http://www.light2c.nl/blog/63-hoera-vakantie-zet-je-inbreker-nu-zeker-in-de-spotlights

http://www.light2c.nl/blog/60-binnen-stond-een-stroomvreter

http://www.light2c.nl/blog/59-de-donkere-kant-van-licht

http://www.light2c.nl/blog/58-goede-ideeen-vallen-naar-beneden

http://www.light2c.nl/blog/57-creatief-met-buitenverlichting

http://www.light2c.nl/blog/55-kleur-je-humeur-met-tuinverlichting

http://www.light2c.nl/blog/53-tijd-voor-een-lichtrevolutie

kasteel tuinen arcen 1

Rest me je te bedanken voor deze laatste nieuws van 2016

Ik wens je dan een mooie en gelukkig uiteinde en een goed 2017

 

GARDEN LIGHTS EN LIGHTPRO

12 VOLT BUITENVERLICHTING GEWOON ZELF DOEN!

Garden Lights en LightPro is een concept 12 volt buitenverlichting, bestaande uit losse lampen en accessoires. De consument kan door middel van 3 stappen eenvoudig een verlichtingsplan samenstellen. Het assortiment van Garden Lights bestaat uit spots (ook voor onder water), inbouwspots, staande lampen, design serie en een aantal wandlampen.

Lees meer...

SFEER VERLICHTING

HOOGWAARDIGE LICHT -
EN OBJECTMEUBELS

SFEER VERLICHTING  staat voor de professionals in de horeca en hotellerie maar ook sauna`s en andere gelegenheden die duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben.En natuurlijk voor degene die zich een echte tuinliefhebber mag noemen.

WA VERLICHTING

24 VOLT VERLICHTING OP MAAT

Je bent geen elektricien? En bent op zoek naar veilige, exclusieve en hoge kwaliteit armaturen. De oplossing 24V tuinverlichting van WA verlichting. 24V is laagspanning, veilig, je kunt geen stroom krijgen en.... het is eenvoudig aan te leggen.

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen

 

 

  • De lente gloort!

      Brrrr, De winter laat ons nog een paar dagen in zijn greep.In de verte gloort de lente.De eerste folders komen al binnen met kleurrijke pagina`s vol voorjaarsbloemen en meubilair.Alhoewel ik...